Produkty společnosti Kerio

17. 06. 2015

Produkty Kero Control a Kerio Connect (Mail Server) včetně jejich odborné implementace, adekvátního hardware a poprodejní péče (např. prodlužování licencí antivirových a obsahových filtrů, řešení pro mobilní komunikaci atd.) nabízíme již řadu let. Jaké jsou vlastnosti těchto oblíbených produktů?

Kerio Control

Kerio Conect je softwarové řešení pro snadný přístup k Internetu, zabezpečující podnikové sítě všech rozměrů. Umožňuje nastavení speciální uživatelské přístupové politiky, je vybaven VPN serverem a je k dispozici rovněž ve verzích s interním antivirem Sophos a s integrovaným modulem Kerio Web Filter. Systém prevence útoků chrání vaše servery před útoky z internetů účinněji než kdykoli dříve.

Síťový firewall

Kerio Control, certifikovaný společností ICSA Labs, nabízí bohaté možnosti filtrovacích pravidel. Jsou snadno definovatelná a zajišťují důkladnou kontrolu veškeré odchozí i příchozí internetové komunikace. Pomáhají tak ke správnému uplatnění firemní bezpečnostní politiky. Pomocí Průvodce komunikačními pravidly lze firewall snadno a rychle nastavit.

Kerio VPN Server, Kerio VPN Client a SSL-VPN

Integrovaný Kerio VPN Server využívá zabezpečeného šifrovaného kanálu (SSL) k zajištění spojení mezi klienty a servery nebo mezi servery navzájem, a umožňuje tak jednotlivým pobočkám a vzdáleným uživatelům bezpečné připojení k firemní síti. Takzvaný Clientless SSL VPN zajišťuje uživatelům bezpečné připojení do firemní sítě a sdílení souborů na jakékoli pracovní stanici pomocí běžného prohlížeče a internetového připojení.

Antivirová ochrana

Kerio Control nabízí možnost antivirové kontroly veškeré příchozí i odchozí komunikace pro protokoly HTTP a FTP. Kromě integrovaného antivirového systému Sophos možné vybrat ještě z několika dalších antivirových produktů.

Blokování přístupu k webovým stránkám

Integrovaný modul Kerio Web Filter dokáže zamezit uživatelům v přístupu ke stránkám s nevhodným či kontraproduktivním obsahem, spadajícím do některé z kategorií pravidelně aktualizované databáze.

Filtrování obsahu

Kerio Control nabízí celou řadu funkcí zajišťující bezpečnost obsahu otevíraných webových stránek. Modul P2P Eliminator automaticky detekuje přístup do P2P sítí. Kerio WinRoute Firewall dokáže filtrovat stahování nebezpečných nebo nevhodných souborů (spustitelné soubory, mp3, aj.). Pomocí filtrování HTTP firewall blokuje nepříjemná vyskakující reklamní okénka.

Řízení přístupu podle uživatelů

Každý uživatel sítě může být před připojením k Internetu vyzván k přihlášení do Kerio Control. Na jednotlivé uživatele tak mohou být uplatňována specifická restriktivní opatření tedy mohou být uplatňována na jednotlivé uživatele, nikoli pouze na IP adresy připojující se k serveru. Transparentní podpora Active Directory zjednodušuje mapování uživatelských kont do domén Windows. Funkce automatického přidávání uživatelů pak umožňuje nastavení zvláštních uživatelských práv před samotným přihlášením uživatele.

Pohodlné sdílení Internetu

Díky podpoře ADSL, kabelových modemů, ISDN, satelitů, vytáčených linek i bezdrátového připojení k Internetu může být Kerio Control nasazen v sítích různých rozměrů a prakticky kdekoli na světě. Jedno internetové připojení může být sdíleno více uživateli. Kerio Control také umožňuje automatické přepojení na záložní linku při nefunkčnosti primárního připojení .

Podpora Voice over IP a UPnP

Kerio Control umožňuje VoIP aplikacím (protokoly H.323 a SIP) komunikovat z lokální sítě do Internetu a VoIP infrastruktura zůstává bezpečně za firewallem v lokální síti. Kerio Control jako jediný softwarový firewall podporuje technologii UPnP a aplikace, které jej využívají běží okamžitě a bez komplikací.

Administrace, upozornění, statistiky

Administrační konzola může být nainstalována na vzdáleném počítači a Kerio Control lze spravovat přes bezpečný kanál odkudkoli z Internetu. Na každou důležitou událost je správce upozorněn speciální emailovou zprávou. Přehledné grafy a statistiky umožňují snadnou lokalizaci problémů a efektivní orientaci.

Kerio Connect 

Kerio Connect je komplexní komunikační řešení s groupwarovými vlastnostmi pro malé a středně velké organizace. Nabízí moderní funkce pro e-mail, kalendář a spolupracuje s několika groupwarovými klienty - Microsoft Outlook, Entourage, Apple Mail, Address Book, iCal a mobilními zařízeními.

Kerio WebMail, součást produktu Kerio Connect, umožňuje přístup k veškerým groupwarovým funkcím prostřednictvím běžných WWW prohlížečů. Kerio Connect poskytuje integrovaný antivirový program, výkonný antispam, vestavěné archivační funkce, automatickou zálohou a je skvělou volbou pro malé a středně velké organizace.

Mezi nové vlastnosti Kerio Connect patří: 

  • Distribuovaná doména – organizace s více pobočkami mohou používat poštu, zdroje a kalendáře v jedné doméně; 
  • Plná webová správa – rychlý a bezpečný přístup ke konfiguraci serveru prostřednictvím běžného WWW prohlížeče; 
  • CardDAV – snadná synchronizace v aplikaci Address Book na systému Mac OS X Snow Leopard; 
  • Podpora nových mobilních zařízení – zahrnuje Palm Pre, Nexus, Droid, G2, HTC Hero a další.

Kerio Connect je skvělá volba mobilní e-mailové komunikace s groupwarovými vlastnostmi pro malé a středně velké organizace. Podporuje protokol Exchange ActiveSync umožňující bezdrátovou synchronizaci dat, okamžité doručování zpráv (push email) a možnost vzdáleného vymazání zařízení (remote wipe) na většině běžných smartphonů a mobilních operačních systémů, včetně Apple iPhone, telefonů se systémem Windows Mobile, telefonů Nokia sérií E a N a nejnovějších telefonů se systémy WebOS a Android 2.0. Synchronizace s telefony BlackBerry je podporována prostřednictvím aplikací AstraSync nebo NotifySync for Kerio Connect.

Ještě vyšší flexibilitu nabízí Kerio Connect ve formě virtuálního zařízení pro VMware. Virtualizace umožňuje malým a středním firmám použít pouze jeden výkonný server, což zaručuje vyšší stabilitu a zároveň snižuje náklady na hardware i energii. Virtuální zařízení Kerio Connect lze snadno “vsadit” do serverové struktury VMware ve standardní konfiguraci a nevyžaduje instalaci samostatného operačního systému. Jakmile je virtuální zařízení Kerio Connect nainstalováno, lze jej vzdáleně spravovat a aktualizovat stejně jako standardní softwarový produkt.

« všechny články

V tomto formuláři se na nás můžete obrátit s libovolným dotazem k tématu této stránky.


S Vašimi osobními údaji pracujeme dle našich zásad zpracování osobních údajů.

Odpověď očekávejte do 24 hodin.